ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pirinçli Turşu Kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250722)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:38 AM

Pirinçli Turşu Kavurma
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg yeşil domates turşusu
2 soğan
2 diş sarımsak
5 çarliston biber
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 dal taze nane
Yeterince su
Tuz, karabiber

Pirinçli turşu kavurma:
Yeşil domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sudan geçirip süzgece alın. Soğan, sarımsak ve çarliston biberleri kıyın. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Yıkayıp süzün.

Tencerede sıvıyağı kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pirinç, süt, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp ince kıyılmış nane ile süsleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Şefin Yorumu :
Geleneksel adı Ana hatun olan bu yemeği dilerseniz mevsiminde yeşil domatesle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.