![]() |
Pazılı Bulgur Yemeği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 su bardağı ince bulgur 1 soğan 1 su bardağı su 1 demet pazı 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı un 1 yumurta Tuz üzeri için Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Kırmızı pul biber Pazılı bulgur yemeği: Buğdaydan yapılan ve geleneksel bir Anadolu yiyeceği olan bulgurlu tarifler. Bulguru bir kaseye alın. Tuz ve sıcak su ekleyip üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin. Yumuşayan bulgura un ekleyip harmanlayın. Yumurtayı kırıp ara ara su ekleyerek iyice yoğurun. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Kaynayan tuzlu suya atarak haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pazıları doğrayıp soğana ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Haşlanmış köfteleri 3 su bardağı suyu ile birlikte pazıya ekleyin ve kapağı kapalı olarak birkaç dakika kaynatın. Yemeği servis tabağına alın. üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.