![]() |
Velibah Çerkez Yemeği
çerkez mutfağına ait bir hamurişi..İçine patates eklenerek yapılan bir çeşit gözleme gibi ama gözlemeden daha ince açılıyor ve bence kesinlikle daha lezzetli
Resim icin uzgunum arkadaslar haftasonu ben yaptıgımda orjinal halini ekleyecegim )) VELİBAH Malzemeler: 1kg.Un Yarım paket yaşmaya Tuz 1Tatlı kaşığı şeker Ilık su İç malzemesi: 7 orta boy haşlanmış patates 1Yemek kaşığı tereyağı Tuz, İsteğe göre karabiber,pul biber Ayrıca üzerine sürmek için tereyağı Yapılışı: Geniş bir yoğurma kabında maya ve şeker ılık suyla eritilip tuz,un eklenerek azar azar su ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.. İçini hazırlamak için haşlanıp kabukları soyulmuş patatesler iyice ezilir ve bir yemek kaşığı tereyağı,tuz ve baharatlarda eklenip karıştırılarak avuçiçi büyüklüğünde toplar hazırlanır.. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp elle bastırılıp ortalarına hazırladığımız patates toplarından konulur, büzerek beze kapatılıp hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açılır ve saçda kızartıldıktan sonra üzerleri tereyağıyla yağlanıp üst üste dizilir istenilen şekilde servis yapılır.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.