Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:10 AM |
Taze Fasulye Afyon Yöresi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Afyon usulü taze fasulye
Malzemeler:- yarım kg taze fasulye
- 3-4 havuç
- 2 kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
Hazırlanması:[*]Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın. 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. (kapağı açık olmalı)[*]2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın. Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun.[*]Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.[*]Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin.
Alinti
|