ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Libje Basta... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250624)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:11 AM

Libje Basta...
 
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Tavuk eti -
500

Tavuk eti 3 su bardağı su ile haşlanır ve ufak ufak uzunlamasına liflere ayrılır.Yağın yarısı ile un ile hafif kavrulur.Tavuğun haşlama suyu ve 3 su bardağı daha su ilave edilerek kaynatılır.Tavuk etleri ve tuzun yarısı katılarak 10 dakika kadar pişirilir.Diğer yandan bulgur,3 su bardağı ve kalan tuz ile suyunu çekinceye kadar haşlanır.10 dakika dinlendikten sonra Tahta kaşıkla hafifçe ezilerek karıştırılır.Bulgur servis tabağına, ortası açık kenarları duvar şeklinde (havuz gibi) yerleştirilir.Tavuklu çorba bulgurun ortasına koyularak üzerine yağ ile hazırlanan "Şibji cav"(salçalı,cevizli(kıyılmış)ve biberli yağ)gezdirilerek servis yapılır.

Su 9 su bardağı
1800
Tereyağı(erimiş) 1 su bardağı
200
Un 5 yemek kaşığı
40
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
Malatya pilavlık bulgur 1 1/2 su bardağı
240
Ceviz içi 1/2 su bardağı
50
Salça 1 yemek kaşığı
10
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
2
NOT
Karabiber
1/2 tatlı kaşığı
1

Kuzey kafkasya kökenli olan bu yemek Çerkezler tarafından sevilerek tüketilir.Tarif Konya'nın Başhüyük kasabasından alınmıştır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.