![]() |
Libje Basta...
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tavuk eti - 500 Tavuk eti 3 su bardağı su ile haşlanır ve ufak ufak uzunlamasına liflere ayrılır.Yağın yarısı ile un ile hafif kavrulur.Tavuğun haşlama suyu ve 3 su bardağı daha su ilave edilerek kaynatılır.Tavuk etleri ve tuzun yarısı katılarak 10 dakika kadar pişirilir.Diğer yandan bulgur,3 su bardağı ve kalan tuz ile suyunu çekinceye kadar haşlanır.10 dakika dinlendikten sonra Tahta kaşıkla hafifçe ezilerek karıştırılır.Bulgur servis tabağına, ortası açık kenarları duvar şeklinde (havuz gibi) yerleştirilir.Tavuklu çorba bulgurun ortasına koyularak üzerine yağ ile hazırlanan "Şibji cav"(salçalı,cevizli(kıyılmış)ve biberli yağ)gezdirilerek servis yapılır. Su 9 su bardağı 1800 Tereyağı(erimiş) 1 su bardağı 200 Un 5 yemek kaşığı 40 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 Malatya pilavlık bulgur 1 1/2 su bardağı 240 Ceviz içi 1/2 su bardağı 50 Salça 1 yemek kaşığı 10 Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı 2 NOT Karabiber 1/2 tatlı kaşığı 1 Kuzey kafkasya kökenli olan bu yemek Çerkezler tarafından sevilerek tüketilir.Tarif Konya'nın Başhüyük kasabasından alınmıştır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.