ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tepsi Kebabı (Urfa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250609)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:14 AM

Tepsi Kebabı (Urfa)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler;
  • 3 Patlıcan
  • 400 Gr. yağlı kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 Domates
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Yeşil Biber
  • ( patlıcan ve et kğ'mı isteğe göre az yada çok olabilir)
Hazırlanışı;
  • Patlıcanlara 2 parmak genişliğinde kesikler atıyoruz. Kuyruk yağını robota vuruyoruz. Kıymayı karıştırma kabının içine alıyoruz.
  • Kuyrukyağı, tuz ve karabiberi katıp yoğuruyoruz. Kıymadan parçalar kopartıp patlıcanın aralarına dolduruyoruz. Domateslere de kesikler atıp aralarını dolduruyoruz.
  • Fırın tepsisine diziyoruz. Kırmızı biber ve yeşil biberi de kalın bir şekilde doğrayıp kebapların üzerine koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı döküyoruz. Biraz su koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
.

lavaş ekmeğe dürü yapıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.