| Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:14 AM |
Tepsi Kebabı (Urfa)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler;
- 3 Patlıcan
- 400 Gr. yağlı kıyma
- Tuz
- Karabiber
- 3 Domates
- 1 Kırmızı Biber
- 2 Yeşil Biber
- ( patlıcan ve et kğ'mı isteğe göre az yada çok olabilir)
Hazırlanışı;
- Patlıcanlara 2 parmak genişliğinde kesikler atıyoruz. Kuyruk yağını robota vuruyoruz. Kıymayı karıştırma kabının içine alıyoruz.
- Kuyrukyağı, tuz ve karabiberi katıp yoğuruyoruz. Kıymadan parçalar kopartıp patlıcanın aralarına dolduruyoruz. Domateslere de kesikler atıp aralarını dolduruyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz. Kırmızı biber ve yeşil biberi de kalın bir şekilde doğrayıp kebapların üzerine koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı döküyoruz. Biraz su koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
.
lavaş ekmeğe dürü yapıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
|