![]() |
Bezdirme
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malatya Çiğ köftelik Bulgur1 1/2 su bardağı 240 Bulgur 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılarak kabartılır.Soğan soyulur,yıkanır ve çok ince doğranır.Bulgur,kıyma ve soğan karıştırılır,üzerine kimyon ,karabiber,kırmızıbiber,nane ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yuvarlak köfteler yapılır.Kızdırılmış yağda kızartılır,sıcak olarak servis yapılır. Su1 su bardağı 200 Soğan 2 büyük boy 200 Kıyma(yağsız)1 1/4 su bardağı 250 Kimyon1 tatlı kaşığı 2 Karabiber1 tatlı kaşığı 2 Kırmızıbiber1 tatlı kaşığı 2 Nane1 yemek kaşığı 1,5 Tuz1 tatlı kaşığı 6 NOT Sıvı Yağ 2 su bardağı 400 Tarif Yozgat yöresinden alınmıştır.Arzuya göre fırında hafif kuru olabilir.İstenirse köfte hamuruna 1 yumurtada da kırılabilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.