![]() |
Hülüklü Çorba (Antalya)
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı nohut 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı Tereyağ 8 su bardağı su 1 çorba kaşığı kuru nane Kıymaya tuz ve karabiber katılır, yoğrulur, sonra misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Köfteler Tereyağnda hafif kızartılır. Soğan ince kıyılır, Tereyağnda pembeleştirilir. Üzerine salça, çorbanın suyu eklenir, haşlanmış pirinç, haşlanmış nohut ve kızaran köfteler konur, bir taşım birlikte kaynatılır. Sevis sırasında üzerine nane serpilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.