ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İspanakl Börek Naneli Bulgur Pilavi Akçaabat Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250596)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:16 AM

İspanakl Börek Naneli Bulgur Pilavi Akçaabat Köftesi
 
Ispanakli Fırında Börek


Gereçler:


1 kg Un

300gr Rama yağı

Maya

Tuz

1 tane Kabartma tozu

Aldigi kadar un1/2 Kg Ispanak

Beyaz peynir

Kaşar peynir

1/2 Cay bardağı zeytin yağ

Soğan

Karabiber

pulbiber


Yapılışı:Hamuru önermiş olduğumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığına getirinceye kadar yoğuralım , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için bırakalım , hamuru bıraktıktan sonra diğer tarafa geçip ıspanakları yıkayıp , yağı ısıtalım , ufacık doğramış olduğumuz soğanları ve incecek kıydığımız ıspanakları yağın içinde güzelcene kavuralım , bu ıspanağı kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu işlemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayıp bu mazemenin içine koyalım , bu malzemeyi bir kenara çekip soğumasını bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmış haline gelmiştir , orta boydan büyük bir bezı hazırlayıp masanın üstüne unluyalım üstünde bu hamuru yavas yavas açalım ne ince nede kalın olacak bu açtığımız hamur mesela 1cm olabilir kalınlığı , tepsiyi yaglıyalım ve actığımız hamuru tepsiye yerleştirelim daha sonra üstüne soğumuş olan ıspanağı güzelce yayalım her dört tarafına ve üstüne kaçar peynir rendeleyip fırına sürelim fırın 200 derece olmalı 15-20 dakika pişirelim ( lütfen devamlı bakın belki fırın değişik olabilir daha çabuk pişme imkani olabilir ) piştikten sonra ufak kare haline keselim


Servis Önerileri: Ayran yada Salata ile servis yapılabilir.





Bulgur Pilavi (naneli)



Gereçler:2 su bardagi bulgur

yarim cay bardagi zeytin yagi

1 cay kasigi tereyagi

karabiber

tuz4 su bardagi su

4 adet yesil biber (acisiz)

2 tepeleme yemek kasigi nane

2 orta boy kuru sogan


Yapılışı:Soganlari rende ya da blender'dan gecirerek ince ince kiyiniz. Biberleri de bir santimlik (ya da isteginize gore) dograyin. Bunlari zeytinyagi ve tereyagi ile birlikte biberler yumusayana kadar orta ateste pisirin. Icine 4 bardak suyu dokun. Kaynayana kadar bekleyin. Bu sirada yeteri kadar tuz ekleyin. Arada tadin, begendiginiz miktar tuz olsun. Bir cay kasigi kadar karabiber ve naneleri ekleyin. Ustunu kapatin, kaynamasini bekleyin. Bu sirada bulgurlarin taslari varsa ayiklayin ve yikamak icin bir sudan gecirin, suyunu suzun. Bulguru ocaktaki naneli su kaynayinca icine atin. orta ya da kisik ateste suyunu cekmesini bekleyin. Pistikten sonra uzerine bir el havlusu koyup kapagi uzerine kapatin ki nemi alinsin.


Servis Önerileri: yogurt ile servis yapabilirsiniz.



Akçaabat Köftesi


Gereçler:1 kg. kıyma,

100 gr. Peksimet (meyve ezilip sekerle kaynatılıp koyu bir macun oluşturulur ve kurutulur)1 diş sarımsak,

1 çay kaşığı karabiber,

tuz


Yapılışı:Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir. Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde serviz yapılır.

afiyet olsun...



dır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.