![]() |
Sirken Otu Kavurması (Muğla)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER 2 demet sirken otu 1 baş irice kuru soğan varsa 2-3 ad.kurumuş biber 0.5 çay bardağı zeytinyağı pul biber, tuz YAPILIŞI Öncelikle otları temizleyip, yıkayın. 5 cm kadar uzunluğunda doğranıp, kaynar suya atılıp bir taşım kaynatılarak haşlanır. Sonra suyu süzülerek avuçlarınızla suyunu sıkılır. Diğer tarafta soğanları sotelik doğrayarak, zeytinyağında sote yapılır. Biberleri doğrayarak eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, otları ilave edilir. Tuzunu ilave edip, pişene kadar ara ara karıştırarak kavrulur. Ortalama 15 dakikada pişer. En son pulbiberini ilave edin. Sıcak ve soğuk olarak yenilir. Üzerine yoğurt dökerekte yenir. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.