ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sirken Otu Kavurması (Muğla) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250585)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:18 AM

Sirken Otu Kavurması (Muğla)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER
2 demet sirken otu
1 baş irice kuru soğan
varsa 2-3 ad.kurumuş biber
0.5 çay bardağı zeytinyağı
pul biber, tuz
YAPILIŞI
Öncelikle otları temizleyip, yıkayın. 5 cm kadar uzunluğunda doğranıp, kaynar suya atılıp bir taşım kaynatılarak haşlanır. Sonra suyu süzülerek avuçlarınızla suyunu sıkılır.
Diğer tarafta soğanları sotelik doğrayarak, zeytinyağında sote yapılır. Biberleri doğrayarak eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, otları ilave edilir. Tuzunu ilave edip, pişene kadar ara ara karıştırarak kavrulur. Ortalama 15 dakikada pişer. En son pulbiberini ilave edin. Sıcak ve soğuk olarak yenilir. Üzerine yoğurt dökerekte yenir. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.