![]() |
Evelik Çorbası (Erzincan)
Malzemeler
Ön Aşama: Evelik yaprakları bir tasa konup bir taşım kaynatılır ve suyu süzülür. Yeşil mercimek haşlanır.Patates küp küp doğranır. Tarif: Önce soğan doğranıp yağla kavrulur. Sonra salça ve pulbiber katılır. Soğuk su ilave edildikten sonra bir kare yarma ayıklanır ve suyun içine konur. Patates ve ardından yeşil mercimek ilave edilir. En son tuzu da katılarak kaynamaya bırakıllır. Katılaşırsa üzerine sıcak su dökülür. Yeterli kıvama geldiğinde servise hazırdır. Ardahan ve Erzincan(Refahiye) yörelerinden sofralarımıza ulaşan Evelik çorbası oldukça lezzetli bir tariftir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.