![]() |
Tennuri Çorbası (Gaziantep)
Malzemeler:
300 gr nohut 100 gr pirinç 150 gr kuru soğan et suyu veya su 1 çay kaşığı nane 250 gr kırmızı mercimek 100 gr tereyağı 250 gr kıyma 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı kırmızı toz biber yeterince tuz Hazırlanışı: Nohutu akşamdan veya 6 saat önceden ıslatıp yıkayın. Tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su ileva ederek kapağını kapatın ve haşlayın. Nohut yarı pişme haline geldiğinde, mercimeği ve pirinci ekleyip hafifçe pişirin. Başka bir tencerenin içine yağı koyup kızdırın, soğanı katıp karıştırın. Soğan biraz yumuşadığında kıymayı ilave edin. Kıyma verdiği suyu çektikten sonra unu, naneyi, kırmızı biberi ve et suyunu ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynatıp çorba kıvamını ve lezzetini kontrol edip servis yapın. Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.