![]() |
Hariri (Mardin)
MALZEMELER
1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker, 5 su bardağı su, 1 kaşığı tarçın, Süslemek için: Ceviz içi 1 su bardağı pekmezi, 1 su bardağı unu, 1 su bardağı tozşekeri ve 5 su bardağı suyu bir tencereye koyun. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha karıştırmaya devam edin ve içine 1 tatlı kaşığı tarçın atın. Sonra ocağın altını kapatın. Soğumadan kaselere aktarın. Üzerlerine dövülmüş ceviz içi ile süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.