ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Doğrama (Gaziantep) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250513)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:30 AM

Doğrama (Gaziantep)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı et
  • 50 gr. patlıcan
  • ½ çay bardağı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gr. nohut
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet limon
  • Kuru nane
  • 3-5 diş sarımsak
  • 4 bardak su
Yemek Tarifi

Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavrulur. Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu karışımın içine salça konup karıştırılır ve 4 bardak su konup kaynamaya bırakılır. Yemek kaynamaya başlayınca akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ile nohut pişene kadar kaynatılır. Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, kabukları soyulmuş doğranmış domatesler, yeşil biberler ve istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin hepsi pişince kadar kaynatılır ve pişmeye yakın bir adet limonun suyu sıkılır.Bir tavada ise kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur. Bu yağ sıcak yemeğin üzerine gezdirilir. Yemek servise hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.