ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşili Taraklık Tavası (Gaziantep) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250512)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:30 AM

Ekşili Taraklık Tavası (Gaziantep)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
  • 1 kg. açılmış pirzola et
  • 100 gr. kuru soğan
  • 150 gr. rendelenmiş domates
  • 250 gr. domates
  • 50 gr. yeşilbiber-
  • domates salçası
  • margarin 250 gr.
  • ayva
  • yarım çay bardağı nar pekmezi
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 10gr. tuz
  • pulbiber
  • 2 gr. yedi türlü baharat
  • karabiber
  • 4 bardak su?
Yemek Tarifi

Bir tencereye margarin yağı ve et konur. Et biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir, soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır. Karışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir, kefi alınıp kapak kapatılır, ateş biraz kısılır. Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır. Bu karışım etin üzerine dökülür. Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir. Domates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilir. Servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.