ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Testi Kebabı (Yozgat) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250506)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:31 AM

Testi Kebabı (Yozgat)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
  • 1 adet Testi
  • 3 kg. Kuşbaşı et
  • 1 kg. Domates
  • 300 gr. Sarımsak
  • 200 gr. Sivri biber
  • 200 gr. Tereyağı
  • Karabibe
  • tuz
Yemek Tarifi

Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır. Testi Kebabı, Yozgat Belediyesi tarafından Türk Patent Enstitüsüne “Yozgat Yöresi Yemeğidir” diye TESCİL ettirilmiştir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.