ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antep Yuvalaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250495)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:33 AM

Antep Yuvalaması
 
Antep Yuvalaması

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yuvalama malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr yağsız kıyma
  • karabiber,tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr. kuşbaşı et
  • 50 gr.kuyruk yağı
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1yumurta
  • tereyağı,bolca nane
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yuvalama nasıl yapılır?


  • Öncelikle pirinci yıkayıp yarım saat kadar soğuk suda ıslakta bekletin
  • Pirincin suyunu süzüp,bir havlu veya bezin üzerine serin
  • Çok hafif nemli kalana kadar kurutun.Kesinlikle ıslak olmayacak,sadece tamamen kurumayacak.
  • Pirinci mutfak robotundan küçük bulgur büyüklüğünde çekin.
  • İçine eti karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Azar azar su ilave edin ama bu miktar yarım su bardağını geçmesin.
  • Daha sonra elinizi hafif ıslatarak 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp,kalem kalınlığında rulolar yapın.
  • Bu rulolardan küçük küçük bölerek nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
  • Eti,küçük doğranmış kuyruk yağını(Kuyruk yağı bence orjinal lezzet için gerekli),akşamdan ıslatılmış nohutu tencereye koyup 25-30 dakika boyunca pişirin.
  • Köfteleride ilave edip pirinçler pişene kadar kaynatın.
  • Yoğurda un ve yumurtayı çırpıp tıpkı yayla çorbasında olduğu gibi yemeğe ilave edin.Yani çırptıktan sonra içine biraz yemeğin suyundan alıp karıştırın ve ılımasını sağlayın ki kesilmesin.Daha sonra yemeğe hızla karıştırarak ekleyin.
  • Yoğurdu kattıktan sonra bir taşımdan fazla kaynatmayın ki,yoğurt kesilmesin.
  • Diğer tarafta tereyağını eritin,içine bolca nane ilave edip naneyi biraz kızartın.
  • Naneli yağı yemeğin üzerine gezdirin.Yuvarlamamız hazır afiyet olsun…

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:33 AM

Antep Yuvalaması
 
Of of of, Allah'ım bu ne buuuu? Sonunda Antepten evleneceğim ve mide fesadından ziyan olacağım herhalde... Bir mutfak bu kadar mı leziz olur arkadaş ya? Antep'in aslında sadece yemek turizmi sayesinde milyar dolarlık bir şehir olması lazım... Kültürsüz Amerikan kıroları kıytırık tatsız ve uyduruk malzemeli yemeklerle milyar dolarlık yemek turizmi yapıyorlar, çünkü sunuşları,tanıutımları,işe bakışları çok farklı... Biz ise Antep ve daha nice şahane mutfaklara rağmen okyanusta damla sayılacak işler yapıyoruz, bunun mutlaka değişmesi lazım...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.