ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Koçinüsto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250487)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:34 AM

Koçinüsto
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

750 gr kuşbaşı dana eti
2 soğan
1 domates
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
3 kahve fincanı su
150 gr file badem
2 parça damla sakızı
2 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı kaymak
Tuz

Üzeri için
100~150 gr kaymak

Koçinüsto:
Eti bir kahve fincanı suyla birlikte tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin. İki kahve fincanı suyu ekleyip kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Et yumuşamadan önce suyunu tamamen çekerse
biraz daha su ekleyin.

Bademi bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Yağsız bir tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Damla sakızını havanda ezin. Soğan ve domatesi temizleyip kabuklarını soyun ve rendeleyin. Sarımsağı temizleyip ezin.

Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Karışıma et, tuz, damla sakızı, tarçın, badem ve 1 kahve fincanı kaymağı ekleyip
karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Eti servis tabağına alıp yanında kaymakla birlikte servis yapın lezzet tutkunlarına özel yemek tariflerimizi takip etmeyi unutmayın..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.