![]() |
El-Mücib...... Duaların Kabul Olması İçin Önemli Bir İsim...
Anlamı: Kullarının duasını kabul eden, cevap veren...
Cenab-ı Hak, canlı cansız, dilli dilsiz, akıl ve şuur sahibi veya buna kabiliyeti olmayan bütün mahlukatın istek ve ihtiyaçlarını onlardan daha iyi bilir ve görür. Kullardan biri ister hal dili ile isterse konuşma dili ile bir istek ve ihtiyacını arz edip istekte bulunsa, kulunun duasını işitir ve istediğine cevap verir. Ancak hemen herkez tarafından acele ile '' dua ettim ama kabul olmadı'' şeklinde itiraz, doğru değildir zira kabul etmek ayrıdır cevap vermek ayrıdır. Allah c.c. duaların hepsini kabul eder ama işleme koymayabilir.İşleme koydukları hem kabul edip hem cevap verdikleridir. Dua kulun aleyhinede olabilir. Özellikleri ve faydaları 1- Saatinde gereği gibi zikreden kimsenin duaları kabul olunur.Ulaşmak istediği şey haram ve günah olmamak kaydıyla. 2-Her gün 60 defa zikredenin duası kabul olunur ve Allah'ın himayesine girer. 3-Dargın olan eşler yada herhangi bir şekilde arası bozulmuş olan yada yeni eş dost arkadaş edinmek isteyen kişi o kişiyi hayal ederek yada resmine bakarak tenha bir yerde 3025 defa ''YA MÜCI^B'' diye zikretse ve o kişinin annesinin adıyla beraber... ''Allah'ım bu kimsenin sevgisini bana nasip et, kalbini bana bağla'' diye dua etse istediği meşru ve helal olduğu müddetçe(evli kişiler falan olmadığı) müddetçe duası kabul olunur ve istediği şeyleri elde eder... ebced değeri 55 tir(zikir adedi) zikir saati müşteri günü perşembedir. Kaynak; Allah'ın İsimlerinin Sırları Arif Arslan |