![]() |
Muhabbet İçin Yapılan Rukyeler Harammıdır
arkadaşlar az önce büyük ilmihal saadeti ebediyye.de okudum bu konuyu.şöyle yazıyor:muhabbet için yapılan rukyeler şirktir!
bunu okuyunca çok tedirgin oldum.çünkü ben de üzerimde muhabbet için bir muska taşıyorum ama bunu bulup yazdığım kitapta pek hatırlamıyorum ama ya vefk yazıyordu yada tılsım.şimdi vefk ya da tılsım yazıp üzerimizde taşımak harammıdır,şirkmidir.çünkü bu muhabbet için ve muhabbet için yazılan rukyeler şirkmiş.ne olur bu konuda tam bilgisi olanlardan yardım istiyorum.beynimden vurulmuşa döndüm.bilmeden büyük günaha girmek istemiyorum.allahım affetsin. |
Muhabbet İçin Yapılan Rukyeler Harammıdır
hala bunu tartışıyoruz..sevgi adına,temiz kalple,iş,rızık,zalimden kurtulmak,şifa için yapılan şeylerde bu olamaz.niyetiniz ve kalbiniz Allah(c.c.) ve sizin aranızdadır.şer işler yapıyorsanız siz bilirsiniz...evet büyü günahtır..Dua etmek gerekir.ama her uygulamayı günahmı -değilmi? diye karıştırırsanız hiç bir şey hiç bir işe yaramaz..yuva yıkmıyorsanız,haksız yere birini etkilemiyorsanız,basit küçük hırslarınıza yeniliyorsanız elbet yapmayın...ama araya 3. kişi girmiş,iftiraya uğramış bir kimse neden inancıyla bişiler yapmasın...herkes kendini bilir...Sevabı ve günahı ahkam kesmek benim işim değil...ama bu tartışma bizlere çatışma kaos getiriyor..sevgiler.........
|