![]() |
Kazandibi
Kazandibi
Malzemeler 1 litre süt 3 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pirinç unu 1.5 su bardaği toz şeker yarım + 1/4 paket margarin 1 paket vanilya 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri Öncelikle nişasta ve pirinç unu bir miktar süt ile karıştırılır. Kalan süt bir ocağa konur ve çok geçmeden nişasta, süt, pirinç unu karışımı ilave edilir. Bir iki dakika sonra da şeker ilave edilir. Koyu bir muhallebi elde edinceye kadar pişirilir. Ateşten alınınca yarım paket margarin ve vanilya eklenir ve mikserde 5 dk kadar karıştırlır. 1/4 paket margarin ile yağlanmış ve pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye muhallebi dökülür. Bu tepsi fırına verilebilir yada orta sıcaklıktaki ateş üzerinde çevire çevire altının karamelleşmesi sağlanır. Sonrasında tepsi, içerisinde soğuk su bulunan bir kapta bir süre bekletilir. Buzdolabında 3-4 saat bekletilen kazandibi yanık kısmı üste kalacak şekilde dört köşe kesilip servis yapılır. Not: Dondurma ile servisi daha şık olur. |
Cevap : Kazandibi
1 Eklenti(ler)
Kazandibi 8 kişilik
Malzeme: 2 lt süt 2,5 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı buğday nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1/4 çay kaşığı şekerli vanilin 50 gram margarin 3/4 su bardağı su http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1309652389 Tarifi Sütü ve tozşekeri bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın. Nişastayı ve pirinç ununu bir kapta su ile inceltip kaynayan süte ilave edin. Vanilya da ekledikten sonra 10 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Düz bir tepsiye fırça yardımıyla margarin sürün, 2 çorba kaşığı tozşeker serpin. Hazırladığınız karışımın 2/3’ünü tepsiye döküp sürekli çevirerek yanmasını sağlayın. Kalan karışımı dökün. Ocaktan alın. Soğuyunca servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.