![]() |
Allah'ın Yüzüne Güldüğü Bir İnsan,Bir Hikaye
çok yeni olduğu için yazıyorum bu olayı sizlere, belki hepimize bi yol açar. sizlere çok yakın bir ablamın hayatındaki değişiminden bahsetmek istiyorum
bu abla 10 yıl önce eşinden boşanmış muhasebeci bir hanım. oğlunu büyüttü emekli oldu vs derken yıllar geçti. 5 yıl önce evli bir adama aşık oldu ve adamın yuvasını yıkmaktansa kalbinde yaşadı tüm duygularını ve tam 5 sene bu aşka göğüs gerdi üzüldü yıprandı... bunun yanısıra 4 yıl önce kredi çekti ev aldı ama tüm emekli maaşından daha fazlaydı kredi borcu bi süre bi ofiste medikal işi yaptı,sonra o işten ayrılmak zorunda kaldı sonra çok aramasına rağmen iş bulamadı. çoğu akşamlar bi kuru ekmekle karnını doyurdu. benim ananemin felç olması nedeniyle yardımcı bir hanım arıyorduk bu bayan gönüllü oldu paraya olan ihtiyacından dolayı, geldi namusuyla çalıştı bizimle. ve biz çok iyi arkadas dost olduk kendisiyle. onda dikkatimi çeken şey şu oldu her ne sıkıntı yaşasa yaşasın aç bile kalsa hep şükreden ve namazlarını asla aksatmayan biriydi.asla isyan etmeyen biri. neyse ananemlede sorunlar baş gösterdi ben ve o evden kovulduk. bunun üzerine yine maddi açıdan zor ve sıkıntılı günler onu buldu... fakat o sıkıntıya düştükçe namaza ve kurana sarıldı en son geçen yaz işten ayrıldıktan sonra kuranı hatim etmeye başladığını biliyorum. ve bu ocak ayında geldi yanıma. deryacım bi adamla tanıştıralım seni diyorlar ama ben başkasına 5 yıldır aşığım biliyorsun bunu ne yapıcam bilmiyorum dedi. abla lütfen tanış diğerinin sana bi yararı katkısı yok belli olmaz bu işler dedim ve tanışmış. 3 gün önce beni aradı ve evlendim dedi geçen ocakta tanıştılar şubatta evlenmişler. çeşmedeyim çok mutluyum kocamın villası var evde yardımcımız var işi gücü arabası herşeyi fazlasıyla mükemmel, üstelik kendiside çok çok iyi bir insan en güzel yanıda bu dedi. mutlu olmasına öyle sevindim,duygulandım ki... bu hikayeden kendime bi çıkarım yaptım. 1.si asla namazlarımızı bırakmadan tam bi itikatla devam etmek gerek 2.si müsait zamanlarımızda istekle kuran okumalı,hatim etmeliyiz 3.sü başımıza ne gelirse gelsin asla isyan etmeyip sabretmeli 4.sü herşeye rağmen sırf aldığımız nefes, içtiğimiz su,bir lokma ekmek için şükretmeliyiz. ve allahın mutlaka bizi gördüğünün farkında olarak sabırla çalışmalı, bize verdiklerine boyun eğmeli, herşeyin zamanını beklemeli, beklerkende ibadetlerimizden vazgeçmemeliyiz. o kadının hayatını değiştiren şey namaz kuranı hatim etmek şükretmek isyan etmemek çalışmak ve sabır sadece paylaşmak istedim çok yeni gerçekleşen bu olayı. benim umutlarımın yeniden yeşermesine sebep oldu şahsen ve de namazlarımı eksiksiz kılmam gerektiğini yeniden hatırlattı bana. umarım hepimizin hayatıda en hayırlı şekilde yoluna girer, rahat yüzü görürüz |