![]() |
Profiterol
MALZEMELER
2.5 çay bardağı su 50 gr margarin 1.5 subardağı un 2 yemek kaşığı mısır nişaştası 4 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 tatlı kaşığı şeker Krema Malzemesi : 3 yemek kaşığı un 7 yemek kaşığı şeker yarım litre süt 1 yumurta sarısı 50 gr margarin 1 paket vanilya Çikolata Sosu Malzemesi : 2 bardak su 2 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı kako 1 fincan şeker 2-3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir) HAZIRLANIŞI Hamur : Su şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsi pişirilir. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır ve İYİCENE karıştırılır ve yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar yağlanmış tepsiye dizilir. (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin) Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dökün Krema : Un şeker ve yumurta sarısı karıştırılır süt ilave edilerek krema yapılır ev en son yağ ve vanilya konur.Soğuduktan sonra hamurlara konur Sos : Nişasta kakao ve şeker karıştırılır sonra su ilave edilerel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır, ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine konur, ve hazırlanan topların üstüne dökülür hmmm olsada yesekk şimdii:D |
cafede yemek daha kolay :))
emeğine sağlık.. |
bi denemek lazım tadı nasıl acaba
|
hemen denemelisin cevdet,tadı süperrrrrr,hiç yapmadım ama çok yedim:)
|
en sonunda tadına baktım güzelmiş
|
Alıntı:
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.