ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kültür-Sanat (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=99)
-   -   Hangi Düşünceyi, Hangi Düşünceyle Öldürüyorlar? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=246076)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:23 PM

Hangi Düşünceyi, Hangi Düşünceyle Öldürüyorlar?
 
Kanaat adı altında; çalışma ve kapasite öldürülüyor. Yerine,tembeller ve miskinler palazlanıyor.Kapasiteler israf ediliyor.

Sanatsal Etkinlik adı altında, bir çok ahlaksızlık teşvik ediliyor. Utanma, ar, haya, edep gibi duygular katlediliyor.Yüzler kızarmıyor artık.

Kader adı altında sorumluluklar hep Allaha havale ediliyor. Allah; (haşa) havale memuru yerine konuyor. Kullar tercihlerinden sorumluluk almıyor.

Derine Dalma diyerek, ihtisas öldürülüyor.Gelişme engelleniyor.Dünya çapında büyük adamlarımız yetişmiyor.

Bir Gözün Kör Bir Kulağın Sağır Olacak, çivisi çıkmış dünyayı sen mi düzelteceksin adı altında haksızlıklar ve yolsuzluklar besleniyor . Duyarsızlık, nemelazımcılık teşvik ediliyor .İnsanlar koyun gibi sürüleştiriliyor.Kutsal duygu ve kutsal kaygılar mumyalaştırılıyor, donduruluyor.

Yarın Yaparız, Allahın günü mü tükendi diye, bugünün sorumlulukları, yarın ki nesillere yükleniyor. Sorumluluklar hep erteleniyor.

Üzümünü Ye Bağını Sorma adı altında, haram kazanç teşvik ediliyor. Helal lokma öldürülüyor.Kursaklara helal lokma girmiyor artık.Böyle olunca, haram lokmalar haram, duygular geliştiriyor.

Göç Yolda Denklenir Diye, araştırılmadan incelenmeden fizibilite çalışması yapılmadan işe başlanıyor. Sonra her şey yap-boza dönüşüyor. Eğitim yap-boza dönüşüyor.Sokaklarımız yap-boza dönüşüyor.Hayatımız yap boza dönüşüyor.Evliliklerimiz yap-boza dönüşüyor.Herşeyimiz,yap-boza dönüşüyor.

Büyüğün Olduğu Yerde Küçük Konuşmaz diyerek çocukların potansiyeli öldürülüyor.Fikri yapı bodur ve kısır kalıyor.Düşünce gelişmiyor.Sorgulamayan,araştırmayan,ezberci,ko pya cı,günübirlikci bir nesil yetişiyor.

Sen Eş Seçmesini Ne Bilirsin Diye, gelişim evlilikleri öldürülüyor.Çok bilmiş böyyüklerimiz, Daha eşini seçmesini bile bilmediğini söylediği çocuklarına, evlilik gibi ağır bir sorumluluk yüklüyorlar.Böylelikle gelişim evlilikleri öldürülüyor,geçim evlilikleri ortaya çıkıyor.Ülkemiz; Çocuk Anne ve Çocuk Babaların evliliklerine tanık oluyor.Kerameti kendinden menkul Böyyüklerimizin;
Harcını, cehaletten,
Kumunu, lanet geleneklerden,
Suyunu, kör taassuptan karıştırarak,
Psikolojik Fay Hatları üzerine inşa ettiği evlilikler en ufak pskolojik bir depremde yıkılıyor. Sonra nur topu gibi sorunlarımız ortaya çıkıyor. Evet bizim evlerimiz depremlere dayanıklı değildir, çünkü fay hatları üzerine kurulmuştur. Evliliklerimizde psikolojik depremlere dayanıklı değildir.Çünkü, Psikolojik Fay Hatları üzerine kurulmuştur.

Bu ülkede insanlar, hayatının en önemli iki seçimi olan iş ve eş seçimini yaparken, bu seçimleri yapabilmek için gerekli donanımlardan ne yazık ki mahrum bir şekilde yapıyor. Boşlukları hatırlı ve kerameti kendinden menkul Büyüklerimiz dolduruyor. Sanki onların ne kadar model ve örnek alınacak bir iş ve eş hayatı varsa.Böylelikle, Bu milletin dev bir potansiyeli asla açığa çıkmıyor. Aidiyet ve sürü pskolojisinin kılıcı, özgürlüğün ve bireyselliğin tepesinde, Demoklesin kılıcı gibi sallanıyor.

Acaba Ne Derler, Acaba Nasıl Anlaşılırım Adı Altında, insanlar duygularını öldürüyor. Bir türlü kendisi olamıyor. Bazen bin bir surat oluyor. Kişilerin vicdanı, akıl gelişmiyor. Aidiyet, töre ve gelenekler palazlanıyor.Binbir suratlı insanlar üretiyor bu kültür.Yapay duygular,yapay davranışlar üretiyor bu kültür&


Yaramaz Çocuk Haşere Çocuk Diye, daha küçük yaşlardayken çocukların, hareket, araştırma, merak gibi duyguları yok ediliyor. Merakı ve enerjisi, kafese tıkılmış aslanlar gibi, tırnakları sökülmüş kediler gibi bastırılıyor, derin susturucularla susturuluyor.Yerine; ezberci, toptancı, hazırcı, meraksız, kaygısız ve sorumsuz bir nesil yetişiyor.

Popüler Kültür adı altında; zırva malumatla, lüzumsuz bilgilerle, beyinlerimiz Halkalı Çöplüğüne çevriliyor. ilmi araştırma, kitap okuma, önemli olanı alma,önceliklerimiz gibi özellikler tahrip ediliyor.

Strateji Adı Altında; samimiyet, dürüstlük yok ediliyor.Yüz yüzlü insanlar ortaya çıkıyor.


Küreselleşme adı altında yerel değerler, teker, teker yok ediliyor.Dolayısıyla insanlar kendi kimliğine yabancı hale getiriliyor.İnsanlar mangurtlaştırılıyor.


Bir Hikmeti Vardır adı altında olayların vermek istediği mesaj bir türlü alınamıyor. Karambole ve meçhul hikmetlere gidiyor.Hikmetler, kerameti kendinden menkul hikmet sahiplerinde gizli kalıyor.

Aidiyet Duygusu adı altında her türlü fazilet öldürülüyor.Bizim hırsızımız, bizim tembelimiz, o bizden diyerek, her türlü kötülük aidiyet duygusuyla, korunma zırhı içine alınıyor.Fazilet, adalet, hak, can çekişiyor.Ahlaksızlık, haksızlık, adaletsizlik yeşertiliyor.Liyakatsiz aidiyet; liyakatin tepesinde hora tepiyor

ALLAH Rızası için adı altında, kul hakkı, emek, alın teri sömürülüyor.Dini değerler, dini söylemlerle katlediliyor.Dini görüntülerle, dini sembollerle dinin içeriği boşaltılıyor.

Tembellik; başarısızlığı,Başarısızlıkda başka kültürler karşısında, Aşağılık Kompleksini geliştiriyor.

Tembel insan, başka insanların başarılarına önce;
-Hayret ediyor,
Hayreti sonra , hayranlığa dönüşüyor
Hayranlığı ise, zamanla muhabbete dönüşüyor. Böylelikle, tembelliğin doğurduğu sonuçla, yabancı kültürlerin karşısında eğiliyor.Onların her zırvasını; doğru ve bilimsel algılıyor.

Gelişmiş ülkelerin başarısı, çalışmalarında değil kültürlerinde aranıyor.Tembel ve başarısız olanlar, kendi kültüründen tiksinip, diğer kültür içinde asimile olmaya başlıyor.Böylelikle, başarılı ülkelerin her dediği, yüzde yüz doğru birer kanun gibi algılanıyor.Çünkü onlar başarılı ya!!!

Sabır, sınırsız katlanmak diye algılanıyor.Kötülükler,haksızlıklar hep sineye çekiliyor.Böylelikle toplum tuzağına koşan tavşan gibi, katilini emziren anne gibi zalimlerini kendisi oluşturuyor.Kendisi meydana getiriyor.Şunu iyi bilelim ki,zalimler gökten zenbille inmezler.Bir toplum; zalimlerini,şişman adamlarını kendisi besler,büyütür ve içinde barındırır.Senin ömrün hep şerleri seyretmekle geçmedi mi? Sen şerleri seyrederken şerler her tarafı istila etmedi mi?


Gelenek ve Görenek diye. koca bir milletin hayatı söndürülüyor. İlim,ahlak,akıl,mantık,sağduyu, bireysellik özgürlük katlediliyor.İnsanlar hiçbir zaman kendisi olamıyor.İnsanlar hak ve hakikate değil gelenek ve göreneklere hizmet ediyorlar.Böylelikle,Sapık Töreler ve Teröristler duygularımıza ve düşüncelerimize ipotek koyuyor.Duygu ve düşüncelerimiz, orman kanunlarıyla, derin susturucularla susturuluyor.

Alıntıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.