![]() |
Sebze Ve Meyve Grubu Değişim Karşılıkları
Sebze ve Meyve yerine geçenler; Bitkilerin her türlü yenebilen kısmı sebze ve meyve grubunda yer alır. İçeriklerinin büyük bir bölümünü su oluşturur. Bu nedenle günlük enerji, yağ ve protein gereksinmesine çok az katkıda bulunurlar.
Bunun yanında mineraller ve vitaminler bakımından zengindirler. Folik asit, A vitaminin ön ögesi olan beta-karoten, E, C, B2 vitamini, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, posa ve diğer antioksidan özelliğe sahip bileşiklerden zengindirler. Vücuda zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı besinler sebzeler ve meyvelerdir. KURU MEYVELER MİKTAR İncir 1 adet Kuru üzüm 2 yemek kaşığı Kuru erik 4 adet Kuru kayısı 3-4 adet Kayısı pestili 1 kibrit kutusu kadar Hurma 2-3 adet Meyve kokteyl 1/2 su bardağı MEYVE SULARI MİKTAR Elma suyu 1/2 su bardağı Portakal suyu 1/2 su bardağı Greyfurt suyu 1/2 su bardağı Üzüm suyu 1 çay bardağı Nar suyu 1 çay bardağı MEYVELER MİKTAR Ahududu 1/2 su bardağı Ananas 1 dilim Armut 1 küçük boy Avokado 1/2 adet Ayva 1/4 orta boy Böğürtlen 1/2 su bardağı Cennet elması ½ adet Çağla badem 10 adet Çilek 12 adet Dut 1/2 su bardağı Elma 1 küçük boy Erik 5 adet Greyfurt 1/2 adet İncir ( taze ) 1 adet Karpuz 1 ince dilim Kavun 1 ince dilim Kayısı 3 adet Kırmızı erik 5 adet Kiraz 15 adet Kivi 1 orta boy Malta eriği (Yeni dünya) 6 adet Mandalina (küçük) 2 adet Mandalina( büyük) 1 adet Muz ( ithal) ½ adet Muz (yerli) 1 adet Mürdüm eriği (taze) 3-4 adet Nar 1/2 adet Nektarin (büyük) 1 adet Nektarin ( küçük) 2 adet Portakal 1 orta boy Şeftali 1 orta boy Üzüm 15 iri tane Vişne 15 adet Yeşil erik 10 adet Sebze Değişimleri (1 porsiyon miktarları) Bakla 4 yemek kaşığı Bezelye 4 yemek kaşığı Kereviz 4 yemek kaşığı Yer elması 4 yemek kaşığı Havuç 4 yemek kaşığı Pırasa 4 yemek kaşığı Diğer Pişmiş Sebzeler 8 yemek kaşığı Çiğ yenebilen havuç, kırmızı taze biber hariç serbesttir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.