![]() |
Diyetisyene Gitmeden Önce Yapılmayacaklar Listesi
Benim nasıl bir diyetisyen olduğumu bilenler bu başlığı nasıl yazdığımı merak edebilir. Çünkü diyete başlanınca diyetin bırakılacağına inanan ve yüzlerce defa şahit olan bir diyetisyenim. Bu nedenle dün ne yiyorsanız yarın da aynı yemekleri yiyebileceğinizi ancak, size uygun miktarın ayarlanması gerektiğini savunuyorum.
Diyet sürecini ve seçilen kilo verme ya da zayıflama yöntemlerinin değerlendirmesini ve diyete başlamadan önce yapılması gerekenleri sonraki yazılarımda paylaşacağım. Bugün asıl paylaşmak istediğim konu diyete girmeden önce yapılmaması gerekenler. Diyelim sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsunuz, sağlık kontrollerinizi yaptırdınız ve iki gün sonrası için bir diyetisyenden randevu aldınız. Ne yaparsınız? Cevabı kısaca ben sizin yerinize söyleyeyim. Özleyeceğinizi düşündüğünüz ne varsa bu iki günde yiyeceksiniz. Bu ve buna benzer birçok şeyi diyete başlamadan önceki günlerde yapmamanızı bir diyetisyen olarak şiddetle tavsiye ediyorum. Aksi halde 2-0 maça yenik başlamış olursunuz. İşte diyete başlamadan önce yapmamanız gerekenler:
|