 |
|
| Prof. Dr. Sinsi |
07-16-2012 09:49 PM |
Porseleni Elde Yıkayın
Porseleni elde yıkayın
Porselen - Porselenlerinizi ateşle direk temas ettirmeyin. Çünkü ateş porselen üzerinde şok etkisi yaratır ve kırılmasına neden olur.
- Porselenlerinizi derin dondurucuya koyabilirsiniz ancak dondurucudan çıkartığınız malzemenizi oda sıcaklığında bir süre bekletmeden fırına koymayın.
- Metal çatal ve bıçaklar, porselenin üzerinde iz bırakabilir.
- Porselenlerin üzerinde kalan çay ve kahve lekelerini porselen temizleme tozu ya da diş temizleme tozu yardımıyla çıkarabilirsiniz.
- Yıkama sırasında sıvı veya krem temizlik ürünleri kullanmayı tercih edin. Çünkü sert temizlik maddeleri ve tel porselenlerinize zarar verir.
- Kurumuş yemek artıkları, porselenlerinizin dekorlarının zedelenmesine sebep olabilir. Bu yüzden yıkama işlemini yemek artıkları kurumadan yapın.
- Eğer porselenlerinizin desenleri altın rengindeyse bulaşık makinesi yerine elde yıkayın.
- Kullandığınız su yüksek oranda kireç içeriyorsa, takımlarınızı kireç önleyici bir deterjanla yıkayın.
- Tabak ve fincanlarınızı üst üste koyarken aralarına ince bir kağıt yerleştirin. Çünkü tabağın altındaki sırsız kenar hamuru, sır ve altın dekorları zedeleyebilir.
Kristal - Kristalleriniz daima sıvı bulaşık deterjanıyla yıkayın. Yıkama sırasında kristallerin çizilmemesi için elinizdeki yüzükleri de çıkarın.
- Ağız kısımları bardakların en ince ve en hassas kısımları olduğu için bardakları ters çevirmeyin.
- Kristallerinizi dolaba yerleştirirken parçaların arasında mesafe bırakın. Çünkü kristaller yüksek sıcaklıkta genleşip diğer parçalara değerek kırılabilir.
Gümüş - Gümüş, oksitlendiği ve karardığı için saklanmaya uygun değildir. Bu yüzden gümüşlerinizi sık sık kullanın.
- Gümüşlerinizi saklamak istediğinizde yassı ve kumaş kaplı kutuları tercih edin. Böylece aksesuvarlarınızı, toz ve kararmaya neden olan diğer kükürt kaynaklarından korumuş olursunuz.
- Gümüşlerinizin rengini ve parlaklığını koruması için pamuklu bir kumaş ile temizleyin.
- Gümüşlerinizi kalorifer gibi ısı kaynaklarından uzak tutun.
- Gümüşlerinizi cilalarken aşındırmayan bir bez veya doğal kılları olan bir diş fırçası kullanın.
- Gümüşlerinizi sıvı deterjan kullanarak sıcak suda yıkayın. Bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edin. Eğer bıçaklarınızın ağzı paslanmaz çelikten yapılmış ise diğer gümüşlerinizle birlikte yıkamayın. Çünkü üzerlerinde siyah noktalar oluşabilir.
- Bulaşık makinesi kullanmak zorunda kalırsanız gümüşlerinizi yemek takımlarınızın uzağına yerleştirin ve makine kurutma programına geçmeden eşyalarınızı makineden çıkarın.
- Tuz da gümüşün oksitlenmesine sebep olur. Eğer sürekli kullanmıyorsanız, tuzluk ve biberliklerinizin içini kaldırmadan önce boşaltın.
Çelik - Çelik takımlarınızı leke olmaması için uzun süre suda bekletmeyin. Temizliği sıcak ve köpüklü suyla yapın.
- Eğer bulaşık makinesinde yıkayacaksanız yumuşak bir deterjan kullanın
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.