![]() |
Mükemmel Çay Demlemenin Formülü Bulundu!
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Uzmanlar lezzetli çayın formülünü ortaya çıkardı. Vatan Gazetesi'nin haberine göre Loughborugh Üniversitesi’nde 2 ay süren araştırmanın sonucunda, lezzetli çayın formülü ortaya koyuldu. Formüle göre, lezzetin sırrı, çayın demlenme süresinde. Bilim adamlarına göre çayın demlenmesi için ideal süre 30 dakika. ÇAYDANLIK - Metal değil seramik olmalı. - Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın. - Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın. - Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin. - Kaynar olmasını istiyorsanız, süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay, bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar. - 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir. SU - Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı. - Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı. - Kullanılmış su, daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar. ÇAY - Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı. - 1 çay kaşığı çay yaprağı, bir fincan çay için uygun. (hürriyet) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.