ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Terbiyeli Sehriye Corbasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242628)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:01 PM

Terbiyeli Sehriye Corbasi
 
Terbiyeli Şehriye Çorbası

bu günlerde; soğuk algınlıklarına karşı ilaç niyetine içebileceğiniz tavuklu şehriye çorbası tarifi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler,
3 yemek kaşığı tel şehriye
1-2 parça tavuk butu veya 1 parca tavuk gogsu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 bas orta kuru sogan
1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı,
Büyük bir tencerenin içerisine tavuk but veya tavuk gogsu (istege gore) yerleştirin.
1,5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Soyulmus kuru sogani butun olarak tencereye ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika tavuk yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan tavuğu tencerenin içinden alıp soğuması için bekletin.
Soğuyan tavuğu didikleyip bir kaba koyun.
Çorba tenceresine zeytinyağını alıp hafif kızdırın.
Unu ilave edip kısık ateşte, kokusu çıkana kadar kavurun.
Tel şehriyeyi ilave edip bir dakika boyunca kavurun.
6 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edip karıştırın.
Çorba kaynamaya başladığında tavuk etlerini ilave edin.
Orta dereceli ateşte bir taşım kaynattıktan sonra karabiber ekleyip karıştırın.
Limon suyuyla birlikte servis yapın.


Afiyet olsun.

Puf noktasi:
Tavuk budunu , soyulmus butun sogani , tuzu ve suyu ilave edilen Tencerenin kapagini acik birakin kaynayana kadar suyunun ustundeki keleflerini kasikla alin temizleyin
sonra tencerenin kapagini kapayin pismeye birakin.......

pistikten sonra butun sogani kevgirle tencereden cikarin cope atin....
boyle islem tavugun agir kokusunu alir ve tavuga ve suyuna soganin lezzetini katar

not;
Bu islem et kaynatirkende aynidir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.