![]() |
Hanımağa Çorbası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 çay bardağı erişte 1 çay bardağı tel şehriye 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek 4 su bardağı et suyu 20 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası Kırmızı pul biber Nane Tuz Hanımağa çorbası: Et suyunu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca erişte, tuz, şehriye, haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimeği ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Nane ve pul biberi ilave edin. Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.