![]() |
İspanaklı Ravioli
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kullanılan Malzemeler: Malzemeler: 3 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 4 Yumurta 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Su 100 Gr Haşlanmış Ispanak 250 Gr Lor Peyniri Karabiber Nane 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası Rende Parmesan Peyniri Üzeri için zeytinyağı Hazırlık Hamur hazırlandıktan sonra iç malzemesi hazırlanıp su ısıtılabilir. Yapılışı: Önce ıspanakları kendi suyunda biraz haşlayıp ronda’dan geçirelim. Un, tuz, yumurta, zeytinyağı, su ve ıspanak püresi ile bir hamur hazırlayalım.30 Dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra, ben makine ile 5 no’lu kademeden hamuru açtım. Fakat oklava ile de mantı hamuru kalınlığında hamuru açabilirsiniz. Şekilde görüldüğü gibi, peynir, karabiber, nane karışımlı içten küçük ceviz büyüklüğünde parçalar hamura yerleştirip, üzerini kapatarak, yarım daire şeklinde bardakla keselim. Hazırladığımız hamurları mantı haşlar gibi haşlayıp, servis tabağımıza alalım. Üzerine, kızdırdığımız yağa salça koyup biraz çevirdikten sonra 2-3 kaşık mantı suyu ilave edilmiş sostan koyalım. En üstünü de parmesan peyniri rendesi ile süsleyelim. Afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.