![]() |
Sarımsaklı Tarama
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler (6 kişilik) 90 gr kabukları alınmış francala 90 gr füme balık yumurtası 60 gr yarım yağlı lor peyniri ½ limon suyu 1 adet dövülmüş sarımsak Süsleme için limon Hazırlanışı Francalayı küçük bir kaseye koyup, üstüne biraz su dökerek, suyu iyice çekmesi için birkaç dakika bekletin. Kasedeki francayı alıp, suyunu iyice sıkın. Sonra blendıra koyup füme balık yumurtası, lor peyniri, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek, kremamsı bir kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 45 saniye) karıştırın. Taramayı çukur bir tabağa aktarıp, limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.