ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kulak Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242291)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:25 PM

Kulak Tarifi
 
daha kendim denemedim ama cok kez yedim annem sagolsun

Malzemeler
Hamuru için;
1 yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağına yakın su
Üzeri için;
Peynir veya çökelek
Sosu için;
2 diş sarımsak
2-3 kaşık tereyağı


Hazırlanışı
-Yoğurma kabında un, yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile sert bir hamur yoğurun, hamurun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin.
-Hamuru iki veya 3 bezeye ayırın her bezeyi oklava ile mantı gibi açın (ince olmasın).
-Açtığınız hamuru üçer parmak genişliğinde karelere kesin, karenin iki ucunu birleştirip ortada bastırın. Sonra hafif unladığınız tepsiye sıralayın.
-Büyükçe bir tencereye yarısından fazla su koyun kaynasın. Kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ilave edin, hamurların hepsini tek tek kaynar suya atın 8-10 dakika haşlayın.
-Pişen hamurları delikli kepçeyle alarak genişçe bir tepsiye koyun.
-Üzerine peynir rendesi veya çökelek serperek, tereyağlı sarımsaklı sos dökün.Yanında yoğurtla servis yapın.
Sos için: Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, ezdiğiniz sarımsakları yağa ilave edin, bir iki karıştırın (sarımsaklar yanmasın) üzerine 3-4 kaşık hamurun suyundan koyun sos kaynayınca hamurların üzerine dökün.


Alintidir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.