ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Açık Pide'nin Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242264)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:29 PM

Açık Pide'nin Tarifi
 
Malzemeler:
1 kg yoğurt
1 kg un
250 gr margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

Yapılışı:
Derince bir kaba un ilave edilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz konup üzerine ılık su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. 250 gr maragarin kısık ateşte eritilir. Hamur 20 adet bezeye ayrılır. Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Tüm yufkalar aralarına eritilmiş margarin sürülerek üst üste dizilir ve elde bütünleştirilip genişletildikten sonra oklava ile açılır. Tepsi yağlanır ve açılan yufka, uçları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir. İçi için; 1 kg yoğurdun içine 4 yumurta kırılır ve tuz eklenip çırpılıp tepsiye dökülür. Kenarlar hamurun ortasını açık bırakacak şekilde pile pile içe doğru katlanır. Kalan margarin yufkanın üzerine dökülür.150 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.