ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sokak Simidi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242259)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:30 PM

Sokak Simidi
 
MALZEMELERhttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
HAMURU İÇİN
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket tek kullanımlık kuru maya
  • Yaklaşık1,5 su bardağı ılıtılmış su
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
ÜSTÜ İÇİN
  • ½ su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar susam
YAPILIŞI
  • Unu yoğurma kabına eleyin.
  • İçine mayayı, tuzu, şekeri katıp karıştırın.
  • Yağı koyun.
  • Ilıttığınız suyu yavaş yavaş una ilave ederek yoğurun.
  • Üzerini örterek 20 dk kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya ayırın.
  • Her parçayı ince uzun şerit haline getirin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpghttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • İki şeridi alıp bükün, simit şekline getirip uçlarını birleştirin.
  • Su, pekmez ve yağı geniş bir kapta karıştırın. Susamları bir tepsiye yayın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpghttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Hazırladığınız simitleri önce sıvı karışıma batırın sonra susama bulayın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  • 20 dk kadar tepside mayalandırın.
  • 10 -15 dk önceden 220 derecede kızdırdığınız fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin(yaklaşık 25 dk)
AFİYET OLSUN

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:30 PM

Sokak Simidi
 
Hayatta tutmaz bu... Kara fırının simidi gibi asla olmaz... Simit dediğin sadece simit imalatı yapan karafırında odun ateşiyle, nefis pekmeziyle olur... Sıcacık fırından alırsın (büyük şehirlerde oturanlara yazık tabii...anca küçük şehirlerde, kasabalarda olur) Sıcacık fırından yeni çıkmış halde alırsın, dumanı üstünde tüter kış günü, mis gibi demli çayın yanına korsun, nefis bir tulum peyniri veya eski kaşarla nefis bir reçel koyarsın... bıçakla simidi ortadan keser tereyağı sürersin,üstüne reçel,onun üstüne peyniri döşersin... ımmmm, ımmm, ımmm... çaydan da bir yudum... ohh, afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.