![]() |
Acılı Ekmek Tarifi
Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı zeytinyağı 1 adet yaş maya Aldığı kadar un Üzeri İçin: 1 Adet kuru soğan 2 Yemek kaşığı domates salçası 1 Avuç susam 1 çay kaşığı kimyon 1 fincan zeytinyağı 4 çay kaşığı pul biber Karabiber Yapılışı: 1 paket yaş maya tuz ve ılık su ile karıştırılır. Üzerine 1 bardak yoğurt, 1 bardak zeytinyağı ve alabildiği kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve dinlenmesi için bir kenarda yarım saat bekletilir. Diğer tarafta 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır ve derin bir kaba alınır. Üzerine 1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı domates salçası, pul biber, karabiber, 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 1 avuç susam eklenip güzelce karıştırılır. Hazırlanan hamurdan minik bezeler kopartılır ve elde yuvarlak şekilde açılır. Üzerine 1 tatlı kaşığı salçalı sostan eklenir ve minik pizzalar elde edilir. Yağlamış fırın tepsisine dizilir ve ü |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.