![]() |
Velibah (Patatesli Çörek)
Velibah (Patatesli çörek) malzemeleri
1.5 su bardağı ılık su Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harcı için 5 patates 1 soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kırmız pul biber üzeri için Tereyağı Velibah (Patatesli çörek) hazırlanışı Velibah (Patatesli çörek): Mayayı su ve şeker ile karıştırın. Tuz ve azar azar un ekleyip yoğurun. üzerini örterek 45 dakika mayalandırın. Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra çatalla ezin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın. Patatesli karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurdan parçalar kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın. Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Velibah (Patatesli çörek) artık hazır, afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.