![]() |
Yufka Ve Milföylü Börek
Malzemeler
[*]Ispanakları duru su çıkana kadar yıkayıp doğrayın. Mantarları ve soğanı doğrayıp mantar suyunu bırakıp çekene kadar pişirdikten sonrar yağını tuzunu ilave edip ıspanakları da ekleyin. 1 dakika kadar soteleyin ve ocağı kapatın.[*]Milföy hamurunun 3 adetini tepsinin altı için ayırın. Milföy hamurunun tekini tepsinin 1/3`ünü kaplayacak kadar merdaneyle açıp fırın tepsisine döşeyin. Kalan iki milföyü de açarak tepsiyi milföyle kaplamış olun.[*]Yufkanın tekini milföy hamurunun üzerine yerleştirin. İç harcı eşit miktarda yaydıktan sonra kaşar peyinirini de ıspanaklı harcın üzerine gezdirin. İkinci yufkayı iç harcın üzerine döşeyin.[*]Kalan 3 adet milföy hamurunu da diğerleri gibi açarak yufkanın üzerine döşeyin ve böreği bıçak yardımıyla dilimleyin.[*]Harç malzesi için; Süt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı çırpararak böreğin üzerine dökün.[*]Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. not: istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz bu böreği ben denedim gayet güzel oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.