ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Yufka Ve Milföylü Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242193)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:41 PM

Yufka Ve Milföylü Börek
 
Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 şişe soda
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç Malzeme:
  • 1 kase ıspanak
  • 200 gr. mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Tuz, pulbiber
Tarif

[*]Ispanakları duru su çıkana kadar yıkayıp doğrayın. Mantarları ve soğanı doğrayıp mantar suyunu bırakıp çekene kadar pişirdikten sonrar yağını tuzunu ilave edip ıspanakları da ekleyin. 1 dakika kadar soteleyin ve ocağı kapatın.[*]Milföy hamurunun 3 adetini tepsinin altı için ayırın. Milföy hamurunun tekini tepsinin 1/3`ünü kaplayacak kadar merdaneyle açıp fırın tepsisine döşeyin. Kalan iki milföyü de açarak tepsiyi milföyle kaplamış olun.[*]Yufkanın tekini milföy hamurunun üzerine yerleştirin. İç harcı eşit miktarda yaydıktan sonra kaşar peyinirini de ıspanaklı harcın üzerine gezdirin. İkinci yufkayı iç harcın üzerine döşeyin.[*]Kalan 3 adet milföy hamurunu da diğerleri gibi açarak yufkanın üzerine döşeyin ve böreği bıçak yardımıyla dilimleyin.[*]Harç malzesi için; Süt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı çırpararak böreğin üzerine dökün.[*]Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

not: istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz bu böreği ben denedim gayet güzel oluyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.