Prof. Dr. Sinsi |
07-16-2012 08:42 PM |
El Açımı Patatesli Zarf Böreği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
***ÇITIR ÇITIR ELDE AÇMA BÖREK TARİFİ***
Malzemeler - 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (un markasına göre miktar değişebilir)
Patatesli iç malzemesi - 3-4 adet haşlanmış patates (rendelenecek)
- 100 gr. beyaz peynir
- bir tutam maydanoz
- biraz kırmızı biber, kimyon ve karabiber
Üzerine sürmek için - Yeteri kadar zeytinyağı (erimiş tereyağıylada çok lezzetli oluyor)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Zarf böreğinin yapılışı - Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölün.10 dakika dinlendirin.
- Her bir parçayı, unlayarak açabildiğiniz kadar açın
- Yufkanın her yerine gelecek şekilde zeytinyağıyla yağlayın.
- Zarf şeklinde katlayın. Kare bir şekil elde edin.Yine en üstede yağ sürüp dörde bölün.
- Her bir parçanın üzerine patatesli içten koyup bohça gibi katlayın.
- Katlı yerler alta gelecek şekilde yağlanmamış tepsiye dizin.
- Üzerlerine sadece yağ sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.yufka nasıl açılır
|