ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   El Açımı Patatesli Zarf Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242189)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:42 PM

El Açımı Patatesli Zarf Böreği
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


***ÇITIR ÇITIR ELDE AÇMA BÖREK TARİFİ***
Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (un markasına göre miktar değişebilir)
Patatesli iç malzemesi
  • 3-4 adet haşlanmış patates (rendelenecek)
  • 100 gr. beyaz peynir
  • bir tutam maydanoz
  • biraz kırmızı biber, kimyon ve karabiber
Üzerine sürmek için
  • Yeteri kadar zeytinyağı (erimiş tereyağıylada çok lezzetli oluyor)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Zarf böreğinin yapılışı
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölün.10 dakika dinlendirin.
  • Her bir parçayı, unlayarak açabildiğiniz kadar açın
  • Yufkanın her yerine gelecek şekilde zeytinyağıyla yağlayın.
  • Zarf şeklinde katlayın. Kare bir şekil elde edin.Yine en üstede yağ sürüp dörde bölün.
  • Her bir parçanın üzerine patatesli içten koyup bohça gibi katlayın.
  • Katlı yerler alta gelecek şekilde yağlanmamış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine sadece yağ sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.yufka nasıl açılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.