Prof. Dr. Sinsi |
07-16-2012 08:42 PM |
Tülbent Mantısı
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 200 gr. kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- Yağ
- Tuz
Yapılışı
- Kıymayı soğanla kavurun. Salçasını ve baharatlarını ekleyin.
- Yufkayı serin üstüne kıymalı harcı yayın, onun üstüne diğer yufkayı serin ve yine kıymalı harçdan yayın yufkamız bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Bu yufkaları rulo haline getirin ve bir tülbente uzunlamasına sarın iki tarafından bağlayın.
- Kaynamış yağlı, tuzlu suda yufkayı haşlayın. Haşlandıktan sonra yufkaları dilimleyin ve servis tabağına alın.
- Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirin.
- Domates ve maydonozlarla süsleyin.
()
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.