![]() |
Patatesli Gevrek Börek
Mayasız Börek hamuru ve Patatesli Gevrek Börek
***ELDE AÇMA PATATESLİ KOL BÖREĞİ*** Güzel desem olmaz,lezzetli desem yeterli gelmez,süper desem türkçe değil . Yani şu böreğin tadını hangi kelimelerle ifade etsem bilmem ki.En iyisi şöyle tabakla yanınıza aldınız mı kiloydu,kaloriydi asla umursamıyacağınız bir börek diyeyim.İşte şimdi oldu .Anladınız değil mi? Bir diğer adınıda Baklava börek koydum.Denemeyen pişman olur.Yufkalar ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur tabi.Hadi kolları sıvayın hanımlar;Malzemeler 1.5 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1.5 tatlı kaşığı tuz7.5 bardak un ( Unun cinsine göre miktar farkedebilir) yarım paket kabartma tozu Yufkaların arasına sürmek için tereyağı ve zeytinyağı karışımı.Bunun için,bu kez ölçü vermiyeceğim.Sizin vicdanınıza bırakıyorum Ben her yufkaya 4-5 yemek kaşığı yağ gezdirdim.Yağı bol olursa gevrekliği artıyor ne yazık ki Patatesli iç için
Patatesli böreğin yapılışı
http://cahidejibek.com/ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.