![]() |
Ekmek Mantisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 baston ekmek(bayat) 1,5 bardak ılık süt 2 yumurta 1 baş soğan 2 diş sarımsak Maydonoz(ince kıyılmış ve bol olacak) Baharatlar Un tuz yağ Ekmek 1,5 bardak ılık sütle ıslatılıp yumuşatılır.Sütü az diye sakın eklemeyin.İnce doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı yağda kavurun.Ekmeğe ekleyin.Yumurta,maydonoz,baharatlar,tuz ve toparlamak için biraz da un ilave edip yoğurun.Cıvıkla katı arası bir hamur oluşacak.Bundan küçük küçük toplar yapıp un dolu bir kabın içine atın.Sonra bu topları bol tuzlu suda dışları beyazlaşana kadar haşlayıp çıkarın.Servis yapacağınız tabağa alın.Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biber yakılmış yağ dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.