ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ev Eriştesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241890)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:32 PM

Ev Eriştesi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

500 gr makarnalık un
4 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı un

Ev eriştesi:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin.

Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün.
Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin.

Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın.

Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin.

Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin. Bezden yapılmış torbalarda saklayın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.