ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Barbunyalı Kadayıf Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241706)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:02 PM

Barbunyalı Kadayıf Böreği
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

400 gr barbunya fasulyesi
500 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
150 gr kuşbaşı tavuk eti
2 domates
2 sivribiber
4 mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızı biber
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
karabiber

Barbunyalı kadayıf böreği:
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle açarak yayın.Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle en az 10 dakika ovun.Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayın.

Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip doğrayın.Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.Mantarları temizleyip doğrayın.Barbunyayı ayıklayıp yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.

Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.Sarımsak ve tavuk etini ekleyip soteleyin.Sırasıyla domates,sivri biber,mantar,barbunya,sarı ve kırmızı biberleri ilave edip kavurun.Kaşar peynirinin yarısı,tuz ve karabiberi ekleyin.Karışımı tepsideki kadayıfın üzerine döküp yayın.Üzerini kalan kadayıfla kaplayın.

Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarıp üzerine soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirerek dökün.Dilimleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.