![]() |
Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
500 gr hazır milföy hamuru 30 gr tereyağı 100 gr tavuk kıyması 1 soğan 250 gr mantar Yarım limon 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 yumurta sarısı Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler: Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Mantarları nemli bezle silin. Limonla ovup dilimleyin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Tavuk kıymasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğanı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan inmesine yakın kekiği serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın. Milföy hamurundan orta boy tartölet kalıplarının içine ve kapakta kullanmak üzere yuvarlak parçalar kesin. Milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yayın. Üzerine mantarlı karışımı paylaştırıp rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin. Kalan milföy hamurlarından dekoratif kapak hazırlayıp üzerlerine yerleştirin. Her milföy kapağını kürdan ile birkaç yerinden delin. Kapakların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.