ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alman Berliner (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241639)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:33 PM

Alman Berliner
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg Un
4 Yumurta
100 g Margarin
10 Tatli Kasigi Seker
2 Tatli Kasigi Tuz
2 Tane Yas Maya
450 ml ilik Süt

Recel
Kizartmak icin sivi yag

yumurtalari süt ile karistirip isitin sonra icine margarini koyup eritin.

icine tuzunu, sekerini, mayasini, ununu katip yogurun ve 30 dk mayalanmasini bekleyin.

hamuru 90 gramlik parcalara bölün ve yuvarlayin top seklinde sonra yine bir tepsi üzerinde 45 dk mayalanmasini bekleyin.

sivi yagi tencereye bosaltin ve isitin. yag 160 derece oldugunda bir kac hamuru kizartmaya baslayin her bir tarafi 2-3 dk kizaricak.

yada fritözü 160-170 derece ye acin hamurlari icine koyun kapagini kapatin ve iki tarafini da 2-3 dk kizartin.

icine istediginiz bir recel ile doldurun. siringa ile doldurabilirsiniz ve ya krem santi torbasiyla.

en son üzerine pudra sekeri serpistirin.

cok zahmetli ama tadi da coooook güzeeeeeel


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.