Prof. Dr. Sinsi |
07-16-2012 09:53 PM |
Şeker Kurabiye
Hamur Malzemesi:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2,5 su bardağı tam buğday unu,beyaz un kullanırsanız elinizle 1,2 serpme daha alabilir (200ml bardak)
- 2 yumurta sarısı(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker(200 ml bardak)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- 2 yumurta beyazı
- toz şeker
Tarif:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını,yumurta,yoğurt katarak iyice karıştın,kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ilave ederek kulak memesi kıvamında,ele yapışmayan hamur hazırlayın.
- Hamurdan küçük erik büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın,hafif bastırarak,çırptığınız yumurtanın beyazına bulayıp,yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine toz şeker serpin,önceden ısıttığınız 170° C fırında yaklaşık 8,10 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.