![]() |
Baharatlı Bisküviler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
425 gr un 150 gr margarin 2 buçuk çorba kaşığı bal 1 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi Yarım çay kaşığı karanfil 1 çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı tuz Baharatlı bisküviler: Oda ısısında yumuşatılmış margarini ve şekeri çırpın. Balı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hamur yoğurma kabında un, tuz, tarçın, zencefil, muskat ve karanfili harmanlayın. Ballı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru alüminyum folyoye sarıp 2-3 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş bir zeminde 1.5 mm kalınlığında açın ve şekilli bisküvi kalıplarıyla kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bisküvileri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin. Bisküviler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikotaya batırıp çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.