ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Kuşu-1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241392)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:38 PM

Hamsi Kuşu-1
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg hamsi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
4 taze soğan
Yarım su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
2 yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak için mısırözü yağı

Hamsi kuşu :
Hamsilerin kuyruklarını koparmadan kılçıklarını temizleyin. Bol suyla yıkayıp süzgece alın. Maydanoz, nane ve soğanları temizleyip kıyın. Çukur bir kapta, soğan, mısır unu, nane maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın.

Üç hamsinin parlak taraflarını una bulayın. İki tanesini avucunuzda yan yana yerleştirerek üzerine biraz maydanozlu harçtan yerleştirin.

Üçüncü hamsiyi üzerlerine kapak gibi örtüp avucunuzun içinde iyice sıkarak kapatın. Tekrar una bulayın. Kızartma tenceresinde yağı kızdırın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Hamsileri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havluyla fazla yağını süzüp sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.