ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Parmesan Kasesi Ve Fener Carpaccio (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241271)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:58 PM

Parmesan Kasesi Ve Fener Carpaccio
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

200 gr fener balığı filetosu
4 dal taze kekik
4 dal fesleğen
4 dal dereotu
4 dal maydanoz
1 limon
100 gr Akdeniz yeşilliği
30 gr toz parmesan
Deniz tuzu
Susamlı grissini

Parmesan kasesi ve fener carpaccio:
Balığı ayıklayın. Ufak doğranmış taze baharatlara ve deniz tuzuna bulayıp derin dondurucuda bekletin.
Kızgın tavada toz parmesanı çay tabağı büyüklüğünde ve 1 mm kalınlığında bir yüzü kavruluncaya kadar pişirin. Ters çevirip aynı genişlikte ters duran bir bardağın üzerine alın ve sertleşmesini bekleyin. Parmesan kasesinin içine Akdeniz yeşilliklerini yerleştirin.

Dondurucudaki balığı 1 mm'lik parçalar halinde ince kesin. Grissini ile süsleyip, salatayla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.